Ангелина Мелникова спечели световната титла в многобоя в Япония

Рускинята Ангелина Мелникова спечели титлата в многобоя при жените на Световното първенство по спортна гимнастика в Япония, побеждавайки дуо от американски тийнейджърки за златния медал.

Мелникова (ц) се справи с конкуренцията на Уонг (л) и ДиЧело (д).

Мелникова, която завоюва бронза в многобоя на Игрите в Токио, приключи с резултат 56.632, пред Лиан Уонг с 56.340 и Кайла ДиЧело с 54.566 точки. Някои от топ имената в спортната гимнастика, включително американската суперзвезда Симон Байлс, решиха да не участват тази седмица в Китакюшу, западна Япония, само няколко месеца след Лятната олимпиада. Златното отличие за Мелникова подобри постижението и от Световното в Щутгарт преди две години, когато тя се поздрави с бронза в многобоя. Тя грабна и отборното злато с Русия на Олимпийските игри през лятото.

18-годишната Уонг, която бе резерва за Игрите в Токио това лято, финишира втора в първата си поява на Световно първенство. 17-годишната ДиЧело падна по време на своето съчетание на успоредка, но го превъзмогна, за да вземе бронза пред рускинята Владислава Уразова.

Японката Хитоми Хатакеда, която се класира за финала на четвърто място, бе принудена да се оттегли в сряда, след като получи сериозна контузия на гръбначния стълб по време на тренировка. Хатакеда падна от успоредката и бе диагностицирана с увреждане на централния гръбначен мозък и натъртване на шийните прешлени. Официално лице от Японската асоциация по спортна гимнастика заяви днес, че Хатакеда е в съзнание, но не даде допълнителна информация за състоянието й. /БГНЕС