Янев: При избори най-губещи ще са партиите, които сега разочароват избирателите си

„Има очакване за интензифициране на натиска по границата. Всичко необходимо като организация е направено, включително и включване на други структури от армията при необходимост. Обстановката по границата е спокойна”, каза премиерът Стефан Янев. Той посети българо-турската граница в района на Малко Търново.

Янев посочи, че е направена организация при евентуален засилен поток от афганистански бежанци. Според него вълната е неизбежна и не е започнала от скоро.

"Прави усилия в най-скоро време да ремонтираме участъци и да поправяме пътища. Оградата е в добро състояние. Има компрометирани участъци, но нищо драматично. Може да се поправи за около месец. Няма нужда и от изграждане на нови центрове", обясни премиерът.

Относно политическата ситуация в страната, той посочи, че е такава, каквато трябва да бъде - нормален процес за съставяне на правителство. Неговите очаквания са парламентарно представените партии да направят всичко необходимо.

Именно партиите, които с разнопосочно говорене разочароват своите избиратели, ще са най-големите губещи на изборите, категоричен бе Янев. /БГНЕС