Янев: Петков не разбира каква е ролята на премиера

Кирил Петков не е наясно как работи Министерски съвет и каква е неговата роля като премиер. Събитията са такива, че нямаме много време за проба-грешка. Това заяви Стефан Янев, бивш министър на отбраната и два пъти служебен премиер, предаде репортер на БГНЕС.

„Министър-председателят Кирил Петков е пръв между равни, всички министри са равни - той просто председателства този Министерски съвет. Напоследък, неразбирайки тази своя роля, той започна да говори как МС трябва да има единен глас, как всички трябвало да слушат него, как той можел да поема ангажименти, а другите не могат, което е неразбиране на материята“, заяви Янев.

Според него събитията са такива, че днес няма много време, за да се учиш в движение как се управлява държавата.

„Нека да му дадем още малко време, за да видим дали ще се научи“, каза Янев и подчерта, че „за съжаление, събитията са такива, че нямаме много време за проба – грешка“.

Според него оттук нататък българските граждани трябва да преценяват кое е правилно и кое не.

Попитан дали е наясно с причините и мотивите, поради които е бил освободен от премиера, Янев каза: „Въпросът трябва да бъде към Петков, защо той ме освободи като министър на отбраната. Нека той да го изясни, защото аз нямам яснота какви са мотивите, с които ме освободи“. /БГНЕС