Андрей Гюров: Мораториумът може да отпадне по-рано

Когато балансът бъде вкаран в системата, мораториумът ще отпадне, заяви пред Нова телевизия председателят на ПГ на „Продължаваме промяната” Андрей Гюров.

Срокът от 3 месеца на мораториума върху цените на ток, парно и вода не е задължително да бъде спазен. Ние сме дали 3 месеца на правителството да влезе във функции. Работи се много по въпроса, мерките се подготвят и когато балансът бъде вкаран в системата, този мораториум ще отпадне, коментира днес председателят на ПГ на ПП.

Той съобщи, че на този етап от партията нямат конкретна номинация за председател на КЕВР. Искаме да направим конкурса възможно най-открит, добави Гюров.

По думите му, държавата в момента изглежда много добре и това е най-вече на базата на завишената събираемост на приходите

Нашата позиция в посока РС Македония е много ясна, ние имаме стратегия за това как разговорите да започнат да се водят на много по-широка плоскост, коментира още той.

Във връзка с казаното от лидера на „Има такъв народ” Слави Трифонов, Гюров коментира:

Това не са неща, които трябва да се обвързват. Не мисля, че това на международно ниво работи. Ако се преборим с корупцията, Шенген и визите за САЩ – ни се полагат независимо от това какво ще се случи с РС Македония. /БГНЕС

Слави Трифонов: Българите без визи за САЩ и членове на Шенген веднага