Андреев се бори, но загуби от Кецманович в София

Адриан Андреев приключи участието си на тазгодишния София Оупън, след като отстъпи на Миомир Кецманович със 6-7 (7), 4-6 за близо един час и 50 минути игра.

Адриан Андреев.

Участващият с „уайлд кард“ българин предложи здрава битка на 62-ия в света сърбин, но в крайна сметка преклони глава пред по-именития си съперник. Откриващата част вървеше равностойно, като първи Кецманович нанесе своя удар след пробив в 11-ия гейм. Андреев обаче го върна след страхотна игра и вкара сета в тайбрек. Там сърбинът първи достигна до сетбол при 6-5, но той бе оползотворен. Нашият тенисист на свой ред имаше точка за повеждане в резултата при 7-6, но я пропусна, а след това не успя да се справи при втория сетбол за опонента и така Кецманович дръпна в частите след близо едночасова борба.

Във втория сет сърбинът поведе с ранен пробив, но сервирайки за мача при 5-3 се пропука и Андреев получи възможност да възстанови паритета. Той обаче допусна нов пробив, а с това загуби и двубоя с Кецманович. Сърбинът направи осем аса срещу нито един на сметката на Андреев, като спечели 80% от точките на първи сервис и спаси седем от деветте възможности за пробив пред българина. В следващия кръг Кецманович ще играе с победителя от двойката Адриан Манарино, поставен под номер 6 в основната схема, и Джанлука Магер.

По-рано през деня, Александър Донски отстъпи на опитния Андреас Сепи в квалификациите за влизане в основната схема на турнира. Утре Андреев ще играе на двойки в тандем с Александър Лазаров срещу Йебави (Чехия) и Миделкооп (Нидерландия). Димитър Кузманов пък ще има за съперник италианеца Лоренцо Музети в двубоите на сингъл от програмата на турнира във вторник. /БГНЕС