Андре Токев ще бъде освободен предсрочно

Софийски градски съд намери молбата на шеф готвача Андре Токев за основателна и реши той да бъде освободен предсрочно, предаде репортер на БГНЕС.

Известният готвач, който през ноември 2021 година бе хванат да шофира пиян и без джанти на колата си, влезе в затвора през януари тази година. Той призна вината си пред съда и сключи споразумение, заради което получи присъда от 7 месеца ефективно наказание. Заради предишна 3-месечна условна присъда, постановена от варненски съд, отново за шофиране в нетрезво състояние, ефективната му присъда, обаче, беше удължена. Така общата му присъда стана в размер на 10 месеца, но съдът приспадна и времето, в което готвачът е бил под домашен арест – повече от 2 месеца. Заради провиненията си на пътя готвачът остана и без шофьорска книжка за година и половина.

Днес, след като Софийски градски съд разгледа молбата за предсрочно освобождаване на Токев, взе решение да я удовлетвори. Съдът определи и изпитателен срок, който ще бъде в период до края на завършване на присъдата му в август. Съдът счете, че трябва да освободи Токев от забраната от управление на превозно средство.

Като важни предпоставки и доказателства адвокатът на Токев, Иван Антонов, посочи медицинското направление на Токев от тази година, общественополезен труд, който е извършвал готвачът и доброто му поведение.

"Този човек упражнява обществено полезен труд и плаща сериозни данъци. Считам, че той е много по-полезен за обществото навън отколкото вътре,” заяви Антонов и добави, че клиентът му официално се извинява на обществото и съжалява за случилото се.

“Искам да кажа, че много добре осъзнавам грешката и трябва да си в затвора, където работата е 12 часа, за да го разбереш. Мисля, че съм готов да изляза от затвора. Приемам отговорността за деянието, приемам присъдата си и моля да уважите молбата ми”, заяви Андре Токев пред съда. /БГНЕС