Анчелоти: Вероятно ще се оттегля след Реал Мадрид

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти разкри, че „вероятно“ ще прекрати треньорската си кариера, когато напусне испанския шампион, но е готов да остане на „Сантяго Бернабеу“ още няколко години.

Карло Анчелоти (ц).

62-годишният италиански специалист стана в събота първият треньор в историята, който е шампион в петте топ първенства на Европа този сезон с Реал, който се изправя и срещу Манчестър Сити в полуфинален мач-реванш от турнира Шампионска лига в сряда вечер. „След Реал, да, вероятно ще спра. Но ако Реал ме задържи тук десет години, ще бъда треньор тук десет години“, каза той за Prime Video в интервю, което беше частично излъчено днес.

Италианецът има договор с Кралския клуб до 2024 година, след като се завърна за втори престой начело миналата година от Евертън. Анчелоти сподели, че иска да прекарва повече време със семейството си и да пътува, но не отхвърли възможността да води национален отбор на Световното първенство в САЩ, Мексико и Канада през 2026. „Искам да прекарвам време с внуците ми, да отида на почивка с жена ми. Има толкова много неща, които съм пренебрегвал и бих искал да правя…Да, може да има национален отбор, но това е незряло в момента“, добави още наставникът на „белия балет“.

Анчелоти бе помощник треньор на Италия по време на похода им до финала на Мондиала през 1994 в САЩ, където отборът отстъпи на Бразилия след изпълнение на дузпи. Той се бори за четвърти триумф в Шампионска лига тази кампания след двата си успеха с Милан през 2003 и 2007 и купата по време на първия престой в Реал през 2014. „Белите“ ще се опитат да заличат дефицит от 3:4 срещу Манчестър Сити, като залогът е място на финала с един измежду Ливърпул и Виляреал. /БГНЕС