Американска депутатка се защити с горещо кафе от нападател

Американската законодателка от Камарата на представителите Aнджи Крейг беше нападната в асансьора на жилищната си сграда във Вашингтон, окръг Колумбия. Крейг се преборила с нападателя, като го заляла с горещо кафе, съобщи вестник „Дейли мейл”, позовавайки се на полицейски доклад.

Неин представител каза, че в резултат на нападението, извършено около 07.15 ч. в четвъртък, жената е получила няколко натъртвания. Според полицейския доклад мъжът, заподозрян за нападението, влязъл в асансьора с 50-годишна жена и започнал да "прави лицеви опори".

След това ударил конгресменката в брадичката и я хванал за врата. Жената заляла нападателя с горещо кафе и той избягал преди пристигането на полицията. Предполага се, че нарушителят може да е бил под въздействието на наркотици.

Демократката Aнджи Крейг беше избрана за трети път в Камарата на представителите на междинните избори през ноември. Според шефа на нейния щаб няма доказателства, че инцидентът е "политически мотивиран".

След щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. зачестиха заплахите срещу американските конгресмени. През 2022 г. полицията е разследвала близо 10 000 заплахи срещу тях, което двойно повече от четири години по-рано. /БГНЕС