Алкарас стана най-младият в историята с титла на ниво АТП 500

Испанецът Карлос Алкарас се превърна в най-младия тенисист в историята, спечелил титла на ниво АТП 500, след като победи Диего Шварцман с 6-4, 6-2 във финала на турнира в Рио де Жанейро.

Преди две години 16-годишният Алкарас постигна първата си победа в професионалния тур в Рио, а миналата вечер той вдигна трофея и записа името си в историята. Шварцман започна по-добре гинала и проби на старта за преднина от 2-0, но след това Алкарас доминираше тотално и взе 12 от следващите 16 гейма, за да стигне до успех след час и 27 минути игра.

"Не мога да повярвам, това беше невероятна седмица за мен, играх на много високо ниво. Не бях играл на клей отдавна, така че съм доволен от представянето си. Чувствам се невероятно", сподели тийнейджърът след успеха. След тази победа Алкарас ще влезе в топ 20 на световната ранглиста.

В Марсилия руснакът Андрей Рубльов спечели девета титла в кариерата си, след като надви намиращия се в страхотна форма Феликс Оже-Алиасим със 7-5, 7-6(4) във финала на турнира от сериите АТП 250. За Рубльов това бе първи трофей от успеха му в Ротердам през март 2021 година. Миналата седмица Оже-Алиасим победи Рубльов в полуфиналите в Ротердам по пътя си към титлата.

Британецът Камерън Нори спечели титлата в Делрей Бийч, Флорида след победа над американеца Райли Опелка със 7-6(1), 7-6(4). В Доха опитният Роберто Баутиста Агут спечели 10-та титла в кариерата си след успех над Николоз Басилашвили от Грузия с 6-3, 6-4. /БГНЕС