Алкарас срази Надал за полуфинал с Джокович в Мадрид

Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 за първи път в своята кариера, след като елиминира петкратния шампион в надпреварата Рафаел Надал в три сета – 6-2, 1-6, 6-3, за малко над два часа и 15 минути игра.

19-годишният тийнейджър постигна най-голямата победа в кариерата си, като сломи своя идол, който бе изтощен след тежкия четвъртфинал с Давид Гофен вчера. Двубоят между двамата испанци започна с три последователни пробива, преди Алкарас да затвърди предимството си с брейк в седмия гейм, след който сервира успешно, за да поведе в резултата.

Алкарас постигна най-голямата победа в крехката си кариера.

Във втората част опитният Надал стигна първи до пробив в четвъртия гейм – в него противникът му поиска медицински таймаут, а след завръщането си на корта Матадорът довърши нещата и вкара сблъсъка в решителен трети сет. Там първите три гейма минаха без пробиви, преди тийнейджърът да стигне до брейк в четвъртия. До края на частта Надал така и не успя да превъзмогне изоставането си и след страхотно разиграване за финал, в което направи минаващ удар покрай именития си съперник. Тийнейджърът продължава със силното си представяне от началото на годината, като стигна трети полуфинал от първите четири турнира от сериите Мастърс 1000.

Съперник на Алкарас в спор за място на финала ще бъде Новак Джокович. Той се класира за седмия си полуфинал на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000, след като надигра категорично Хуберт Хуркач с 6-3, 6-4 за малко над един час и 20 минути игра.

Световният номер 1 стартира уверено в мача и проби поляка още в първия му сервис гейм. До края на частта сърбинът, трикратен шампион от надпреварата, не допусна колебания и дръпна в резултата. Във втория Джокера дочака своя миг, който този път дойде в петия гейм, за да пробие и след това не погледна назад, стигайки до победата след реализирането на четвъртия си мачбол.

Джокович започва да намира най-добрата си игра.

Джокович сервира отлично в целия мач, като загуби едва седем точки на първо подаване и не даде точка за пробив на 14-ия в света. Ноле се класира за седмия си 1/2-финал в испанската столица, където за последно триумфира през 2019 в спора за трофея със Стефанос Циципас.

Другият сблъсък от последните четири в испанската столица ще бъде определен от мачовете между Андрей Рубльов и Стефанос Циципас, и действащият шампион Александър Зверев срещу Феликс Оже-Алиасим. /БГНЕС