Алкарас продължава без загубен сет в Маями

Световният номер 1 Карлос Алкарас продължава с отличното си представяне в последните седмици, след като победи американеца Томи Пол с 6-4, 6-4 и се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс в Маями. 19-годишният испанец, който миналата седмица спечели титлата в Индиан Уелс, за да измести Новак Джокович от върха в световната ранглиста, показа страхотен тенис срещу Пол, за да запише девети пореден успех.

Алкарас постигна по един пробив в двата сета, като от своя страна отрази единствената възможност за пробив, която се отрази пред съперника му, за да затвори мача след час и 36 минути игра. Испанецът реализира 22 печеливши удара срещу 9 за Пол, като бе много агресивен и излезе на мрежата 13 пъти, печелейки 12 от тези разигравания.

"Изиграх страхотен мач и се надявам да играя на същото ниво в четвъртфиналите. Движех се добре по корта и се защитавах добре, контраатакувах и ако играя на същото ниво, ще имам шанс за победа", сподели след двубоя Алкарас, който ще срещне друг представител на домакините Тейлър Фриц. Фриц също все още няма загубен сет в Маями, след като победи датчанина Холгер Руне с 6-3, 6-4.

Напред продължава и руснакът Даниил Медведев след успех над Куентен Али от Франция с 6-4, 6-2. Медведев, който в Индиан Уелс загуби във финала от Алкарас, ще спори за място на полуфиналите с изненадата в турнира Кристофър Юбанкс. 119-ят в света американец, който премина през квалификациите, записа четвърта победа в основната схема след 7-6(2), 7-6(5) срещу французина Адриан Манарино.

В долната четвъртина на схемата руснакът Карен Хачанов сложи край на серията си от шест поредни загуби срещу Стефанос Циципас и го победи със 7-6(4), 6-4. За Хачанов това бе първа победа над тенисист от топ 10 в ранглистата от август 2019 година насам. За полуфиналиста от Откритите първенства на САЩ и Австралия предстои мач с аржентинеца Франсиско Серундоло, който се справи с Лоренцо Сонего от Италия с 3-6, 6-3, 6-2. В последния четвъртфинал от мъжката схема сили ще премерят Яник Синер (Италия) и Емил Руусувуори (Финландия).

При жените шампионката от Индиан Уелс Елена Рибакина и световната номер 3 Джесика Пегула си уредиха среща в полуфиналите. Намиращата се в отлична форма Рибакина разби италианката Мартина Тревизан с 6-3, 6-0, докато Пегула отрази два мачбола, преди да надвие рускинята Анастасия Потапова с 4-6, 6-3, 7-6(2). /БГНЕС