Ален Делон помолил сина си да прибегне до евтаназията му

Френската преса обсъжда мемоарите на Антъни Делон, син на 86-годишния култов френски актьор Ален Делон, излезли преди седмица.

На снимката: Антъни Делон и Ален Делон

В книгата си Антъни, който също като баща си избра професията на актьор, припомня един от разговорите им:

„Един ден той ми каза: „Тони, ако един ден ми се случи нещо и аз изпадна в кома или ме включат на апарат, искам да ме изключиш. Обещай ми това“.

В интервю за френската преса, насрочено да съвпадне с излизането на книгата, Антъни Делон потвърди, че баща му иска да прибегне до евтаназия. Синът на актьора отказа да бъде изпълнител, така че дъщерята Анушка ще трябва да го направи.

Според Антъни майка му, актрисата Натали Делон, с която Ален Делон е бил женен пет години през 60-те години, е избрала същия начин да умре. Натали се бореше с рака през последните години от живота си. Те обаче не прибягнаха до евтаназия и през януари 2021 г. актрисата почина.

„Вярно е, тя искаше да умре така, както е живяла, тоест да взема сама решенията. Затова тя избра евтаназия. За щастие не прибягнахме до този метод. Не казвам, че беше лесно да я държиш за ръка и да гледаш как животът я напуска. Но тя си отиде с мир“, каза Антъни.

Ален Делон не за пръв път говори за смъртта. Още през 2019 г. актьорът призна, че мисли за евтаназия и иска да бъде погребан до любимите си кучета. Делон започна да изразява такива мисли особено често, след като получи инсулт и изпитва сериозни здравословни проблеми.

„От определена възраст човек има право да избира как спокойно да замине в другия свят без болници, инжекции и всичко това ... Прекарах много време в Швейцария, където живея сега, тази страна беше първата, която легализира евтаназията. Мисля, че това е най-логичното и естествено нещо“, разсъждава емблематичният актьор в интервю през лятото на 2021 година. /БГНЕС