Александър Томаш беше официално представен за нов наставник на Локо Пд

Александър Томаш беше официално представен за нов старши треньор на Локомотив Пд. Бившият наставник на Берое заменя на поста Александър Тунчев, който подаде оставка след поражението от ЦСКА 1948 с 0:4 като гост. Той парафира договор до юни 2024, а в щаба му влизат още Константин Мирчев, Тодор Кючуков и Николай Русинов.

Александър Томаш.

До подписване се стигна след една седмица с разговори. Разговарях с двама представители на клуба, говорихме надълго и нашироко, преди мача с ЦСКА 2-3 дена. Много лесно се разбрахме, защото моите амбиции са клубът да просперира и да вървим заедно нагоре. Знам, че няма да е лесно, защото за последните 15 години Локомотив стана шампион, вдигна две купи, едно второ място. Не се притеснявам, с екипа ми знаем, че ще е трудно, изцяло сме отдадени на каузата Локомотив“, започна той.

Томаш обяви, че целта е отборът да се превърне в средноевропейски тим в дългосрочен план. „Целите са, както казах, Локомотив стигна едно доста добро ниво – казах го и на ръководството „Не бързайте, нормално е да има сривове“. Целта е Локомотив постепенно и в дългосрочен план да стане средноевропейски отбор. Човек, когато бърза, бавно стига“.

Аз съм романтичен треньор. Естествено, че ще се съобразя в момента с това, с което разполагам като играчи и няма да правя големи промени. Предпочитам отборът ми да притежава топката, когато я губи да я отнема бързо – да бъдем водещи на терена. Разбира се, всичко зависи и от противника, но искам в 90% от времето да бъдем доминиращият отбор. Мисля, че има добри футболисти“, каза още новият треньор на „смърфовете“, който ще дебютира официално начело на тима в събота срещу 10-ия в класирането в петък, 15 април, който ще бъде определен тази вечер след мача между Царско село и Пирин Благоевград. /БГНЕС