Александър Попов решава до две седмици дали да остане в Хебър

"В следващите много тежки за мен седмица-две трябва да взимам аргументирано решение, отговаряйки и на разума, и на чувствата си, така че случаят в момента е отворен. Да, не звучи много професионално, но обстоятелствата са такива", обяви президентът и старши-треньор на ЦСКА Александър Попов, който пое временно Хебър Пазарджик за плейофите през този сезон и изведе тима до историческа първа титла, предаде репортер на БГНЕС.

Попов /д/ донесе на Хебър първа шампионска титла на България

Първоначалната уговорка между ръководството на Хебър и Попов е била той да води отбора само в плейофите, но след успеха той е получил предложение и за следващия сезон. "Не забравям добрите думи, с които ръководството на Хебър се отправи с молба за следващия сезон. Аз мисля, че всичко е ясно. Отборът на Хебър има такова желание за работа с мен. Запознавайки се с обстоятелствата, които само чувахме, а пък аз ги и видях, такова желание наистина има и в мен. Само че освен разума, който води натам, има и чувства", сподели Попов.

Президентът на клуба Александър Иванов разкри, че към момента не са водени разговори с друг треньор. "Не сме коментирали друга опция, не съм говорил с друг треньор, не е коментирано друго име, не сме се свързвали с когото и да било. Към момента за следващата година сме говорили единствено със Сашо Попов. Има предложение, върху което той наистина трябва да помисли в конкретика. Искам да му благодаря, че той беше окей с цялата ситуация да се включи за толкова кратко време, защото ние бяхме в безизходица и в тази ситуация той можеше да извлече и негатив. Не е говорено с друг, така че докато той не вземе решение, ние ще изчакаме. От там-нататък за селекция и за догодина имаме планове, но не и в конкретика от гледна точка на състезателите. Защото практиката досега е била такава, че старши-треньорът си решава с кого да играе и на кого да разчита. И тази година ще бъде така. Да, малко ще изчакаме, но смятам, че така е редно", каза той.

Попов сподели част от преживяните емоции при спечелването на титлата с Хебър. "Намерих отбора леко обезверен в собствените си сили, въпреки наличието на качествена селекция. Загубата на Купата и Суперкупата беше предопределила липсата на настроение в момчетата и в целия град, така че това беше за мен най-голямото удоволствие, да видя една тяхна мечта реализирана. Защото успехът е много красив, когато бъде споделен и аз видях как един цял град може да работи за успеха на един спортен колектив, което от лична гледна точка ме радва, но и ме натъжава, защото тук в София такова нещо не може да се случи, което е жалко". /БГНЕС