Алегри: Играхме добре в първите 75 минути

Масимилиано Алегри бе видимо разочарован след отпадането на неговия Ювентус от Шампионската лига през този сезон.

Масимилиано Алегри.

„Старата госпожа“ допусна малко очаквано домакинско поражение от Виляреал с 0:3 в реванша между двата тима от осминафиналите на надпреварата и след равенството 1:1 на испанска земя, се прости с участието си в турнира за трета поредна година в първия кръг на елиминациите. „Биаконкерите“ имаха добри ситуации преди почивката чрез Душан Влахович, като веднъж и гредвата спаси гостите, но с течение на двубоя силите на домакините започнаха да се изчерпват и те инкасираха три късни попадения чрез Жерард Морено от дузпа (78), Пау Торес (85) и Арно Данжума отново от бялата точка (92).

Играхме добре в първите 75 минути, имахме положения през първото полувреме. Те бяха зад топката и само епизод като този, който се случи при дузпата, можеше да промени развоя на срещата. Те имаха девет човека зад топката и не контраатакуваха…Намерението им беше да се възползват от някакво добро стечение на обстоятелствата“, коментира наставникът на италианския гранд за Amazon Prime.

„Жълтата подводница“, междувременно, водена от Унай Емери, бе в екстаз след достигането до последните осем в турнира. Носителят на трофея от Лига Европа демонстрира, че няма да бъде лесен съперник за останалите отбори в надпреварата. „Това е магическа вечер. Мислихме, че сме способни да го направим, винаги сме показвали, че сме конкурентни в големите мачове, тимът дава най-доброто от себе си…всички искаме да играем с най-добрите в Европа, ще продължим да мечтаем и ще го правим заедно“, сподели един от голмайсторите Морено за Movistar+.

Жерард Морено.

Жребият за четвъртфиналите в тазгодишното издание на Шампионската лига е в петък, 18 март, от 13:00 часа българско време. /БГНЕС