Алберт Попов с четвърто място във финала на сезона в Мерибел

Алберт Попов постигна най-доброто класиране в Световната купа по алпийски ски в кариерата си, след като завърши на четвърто място в слалома в Мерибел, с който бе сложен край на сезона.

Българският скиор не показа най-доброто от себе си в първия манш, в който даде 22-ро време, но бе на изключителна висота във второто си пускане, в което даде втори резултат измежду всички състезатели. По този начин 24-годишният Попов завърши с резултат 1 минута, 35.45 секунди и остана на едва 16 стотни от третия днес Мануел Фелер от Австрия и на 0.93 секунди от победителя Алте Лие Макграт (Норвегия).

Така Попов подобри най-доброто си постижение в Световната купа - две шести места в Шладминг от 2019 и 2021 година. В рамките на един месец българинът постигна два много силни резултата - девето място на Зимните олимпийски игри в Пекин и сега четвърта позиция в Мерибел.

С 50-те спечелени точки днес Попов завършва с общ актив от 147 в дисциплината, заемайки 21-во място в крайното класиране. Малкия кристален глобус в дисциплината спечели норвежецът Хенрик Кристоферсен, който днес завърши втори и завърши с 451 точки. Камен Златков остава на 50-то място в дисциплината с 12 точки. /БГНЕС