Алберт Попов с 13-то място в Аделбоден

Попов кара много силно във втория манш и даде трето време.

Българският скиор Алберт Попов записа ново силно класиране в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като завърши на 13-то място в слалома в Аделбоден. Швейцария.

22-годишният българин влезе в топ 20 в два от последните три слалома в Световната купа, а днес отново се представи отлично, за да добави нови точки към актива си. Попов даде 27-мо време в първия манш с 54.54 секунди, но след това бе на изключително ниво във втория манш, когато даде трето време от всички 30 състезатели и в крайна сметка завърши на 13-та позиция. По този начин Попов се изкачи с четири места в генералното класиране в дисциплината и вече заема 24-та позиция с 55 точки.

За радост на домакинската публика победата днес бе за Даниел Юл, а в топ 10 влязоха още двама швейцарци - Рамон Ценхойзерн (4) и Лоик Меяр (9). Юл поведе в класирането след първия манш, а във втория имаше проблеми, но все пак успя да ги преодолее, за да стигне до втора поредна победа в слалома. На второ място завърши норвежецът Хенрик Кристоферсен, а на почетната стълбичка се качи и Марко Шварц от Австрия.

Даниел Юл постигна втора поредна победа в слалома.

С този успех Юл се изкачи до второ място в класирането в дисциплината с 290 точки, а водач остава Кристоферсен с 322 точки. Норвежецът увеличи и преднината си пред Алекси Пинтуро на върха в генералното класиране за Световната купа, като вече има 78 точки аванс. /БГНЕС