Алберт Попов остана на седем стотни от топ 10 на слалома в Кицбюел

Най-добрият ни скиор Алберт Попов завърши на 11-о място в днешния слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен център Кицбюел. Българинът, който даде девето време след първия манш, бе едва 17-и във втория, което му отреди и отстъпление от две позиции в крайното подреждане, на седем стотни от десетия Фабио Гщрайн от Австрия. Другият ни представител Камен Златков не финишира в първия манш и отпадна от сметките за второто каране.

Алберт Попов.

Победител стана швейцарецът Даниел Юл, който бе седми след първия манш, но със силно каране във втория и трето време успя да стигне до победата. Втори на почетната стълбичка се нареди британецът Дейв Райдинг, който изненада всички, след като бе едва 16-и след първото каране, но с най-добро време във втория манш се качи на подиума. Трети се нареди норвежецът Лукас Бротен. Топ 10 допълниха още германецът Линус Щрасер, норвежецът Хенрик Кристоферсен, швейцарците Лоик Меяр и Рамон Ценхойзерн, французинът Клеман Ноел и австриеца Адриан Пертл. Двама не финишираха във втория манш - швейцарецът Танги Неф, и лидерът след първия манш Мануел Фелер от Австрия.

В класирането за Големия кристален глобус швейцарецът Марко Одермат продължава да води убедително с 1186 точки - втори е Александър Омод Килде от Норвегия с 961, а трети е Кристоферсен със 710. В подреждането за Малката световна купа в дисциплината слалом Бротен е вече лидер с 370 точки, с едва пет повече от втория Кристоферсен. Трети е Юл с 334 пункта. Попов е 15-и с точно 100 пункта.

За мъжете предстоят слалом и гигантски слалом отново на австрийска земя в курорта Шладминг съответно на 24 и 25 януари. /БГНЕС