Албена Колева: Велислава Кръстева трябва да подаде оставка

Велислава Кръстева да освободи театъра от присъствие си, което създаде конфликтната ситуация.

Това заяви актрисата Албена Колева пред бТВ, коментирайки скандала, който тресе Народния театър „Иван Вазов” вече повече от месец – надраската от Александър Морфов врата на PR-а на театъра Велислава Кръстева, последвалата оставка на драматурга Захари Карабашлиев и депозирането на такава от страна на Явор Гърдев.

Актьори, начело с Валери Йорданов, започнаха подписка в подкрепа на главния режисьор на първата ни сцена.

Целенасочено се води война с Александър Морфов и целенасочено се иска той да напусне. А той вече го е правил това няколко пъти и всеки път Народния театър се е спихвал като балон – отвътре и отвън, коментира Колева.

Според актрисата директорът на НТ „Иван Вазов” Васил Василев с невземането на никакви мерки по казуса, продължава да подтиква скандала.

Този път ние го (Александър Морфов – бел. ред.) молим да остане, каза Колева и добави: Ако г-жа Кръстева е приятел на театъра, както твърди, и на г-н Василев, може по най-човешки начин да си подаде оставката, добави актрисата, която се подписа под „Апел за спасение на Народния театър".

Вкарването в чиновнически рамки изкарва актьора от равновесие. Актьорът трябва да бъде освободен от всякакви политически глупости, административни тъпотии, управленчески заповедички, другарски съд и комисии – тези неща вкарват друга комуникация в театъра. Артистът не е човек, който отива в театъра от 8 до 17 часа, заяви Албена Колева.

Обстановката в театъра наистина е токсична, защото колективът се настройва един срещу друг, призна Колева и добави: Вечер тези хора трябва да се хваната ръка за ръка и да се поклоним заедно! /БГНЕС