Алън Пардю остава за постоянно наставник на ЦСКА

Алън Пардю ще продължи да бъде начело на ЦСКА и през следващия сезон, обявиха официално от клуба.

Британският специалист пое „червените“ временно след оставката на Стойчо Младенов и изведе тима в мачовете с Левски за първенство и със Славия от полуфиналните реванши за Купата на България, като ще води отбора и във финала на турнира с Левски на 11 май на Националния стадион „Васил Левски“.

Към неговия щаб се присъединяват и няколко нови имена – сънародникът му Алекс Дайър, който за последно работи в шотландския Килмарнък и английския Колчестър Юнайтед, както и младият треньор от школата Мартин Стоянов и анализаторът Христо Захариев.

Алън Пардю.

Ето и официалното изявление:

„Армейци,

Алън Пардю ще ръководи ЦСКА не само до края на настоящия шампионат, но ще бъде начело на „червените“ и през следващия сезон.

В последните няколко дни британският специалист проведе редица срещи и разговори с ръководството на клуба, на които е била обсъдена моментната ситуация и той е изразил преките си впечатления от отбора през изминалите 2 седмици. Паралелно с това наставникът ежедневно водеше заниманията на тима на Панчарево с оглед на предстоящото в събота гостуване в Разград.

Самият Пардю е демонстрирал много позитивно отношение и амбиция за работа в дългосрочен план и е приел поканата на собствениците да помогне със своя богат опит, оставайки перманентно на треньорския пост. Към неговия щаб се присъединяват и няколко нови имена – сънародникът му Алекс Дайър, който за последно работи в шотландския Килмарнък и английския Колчестър Юнайтед, както и младият треньор от школата Мартин Стоянов и анализаторът Христо Захариев.

"Винаги съм се старал да работя с млади хора, Мартин и Христо са отлични специалисти, които ще имат възможността да се учат от мен и Алекс. Надявам се това да им помогне да прогресират още повече и да имат възможността да приложат наученото от нас. Целта ми е да оставя наследство в ЦСКА и в бъдеще и тези млади треньори, които ще работят с нас сега, да могат да помогнат на клуба и през следващите години", коментира Пардю.

Пожелаваме на Алън Пардю здраве, късмет и много успехи с ЦСКА!“. /БГНЕС