Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс ще спорят за трофея в Лига Европа

Айнтрахт Франкфурт се класира за финала на Лига Европа, след като постигна втора победа над Уест Хем, този път с минималното 1:0 в реванша от полуфиналите на надпреварата.

След успеха с 2:1 в Лондон германският тим влезе със самочувствие във втория мач, а нещата придобиха кошмарни размери за гостите, които останаха с десет души на терена рано-рано в 19-та минута след директния червен картон на Аарън Кресуел. Малко след това Рафаел Боре отбеляза попадение за Айнтрахт, което се оказа и единственото в срещата.

Боре преодолява Алфонс Ареола за единствения гол на реванша във Франкфурт.

„Чуковете“ имаха своите възможности, но численото преимущество на домакините даде своето отражение и така воденият от Оливер Гласнер тим достигна втория си финал в съревнованието след 1980-а, когато надви Борусия Мьонхенгладбах в изцяло германски финал с повече отбелязани голове на чужд терен – поражение с 2:3 в първия мач в Гладбах и успех с 1:0 на реванша във Франкфурт.

Няма да има обаче изцяло германски финал през този сезон, след като РБ Лайпциг пропиля аванса си от 1:0 след първата среща с Рейнджърс, отстъпвайки драматично с 1:3 от шотландския гранд на реванша в Глазгоу.

Само в рамките на шест минути през първото полувреме Джеймс Таверние и Глен Камара не само заличиха преднината на „биковете“, но и дадоха аванс на възпитаниците на Джовани ван Бронкхорст. След почивката обаче правещият страхотен сезон Кристофър Нкунку намали дефицита на РБ Лайпциг и при този резултат мачът отиваше към продължения.

Лундстрам хвърли в екстаз привържениците на Рейнджърс.

Не така мислеше обаче Джон Лундстрам, който в 80-та минута преодоля унгарския страж на гостите Петер Гулаши и така прати Рейнджърс на втори финал в турнира след 2008-а, когато съставът отстъпи на Зенит Санкт Петербург с 0:2.

Финалът на Лига Европа 2022 между Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс ще се проведе на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ в Севиля на 18 май, сряда, от 22:00 часа българско време. /БГНЕС