96 души пристигнаха с правителствения самолет от Тел Авив

96 души, повечето от които с българско гражданство, и някои с израелско - членове на семейства, кацнаха успешно в София около 1 часа на 14 -ти октомври с полет на правителствения самолет Еърбъс от Тел Авив.

На летището, както при предишните 3 осъществени полета, пристигащите бяха посрещнати от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

„България беше първата държава, която спомогна нуждаещите се от помощ българи да се приберат. Водим се от две неща- грижата към сънародниците ни и координирани действия“, заяви часове преди това в НС вицепремиерът.

Мария Габриел и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков дадоха съвместно изявление и подчертаха, че работят в пълна координация на действията си. „Казали сме от ден първи, че правителственият самолет ще осъществява полети докато е възможно и докато имат нужда сънародниците ни“, кагегорична бе Мария Габриел.

Припомняме, че в Посолството на Република България в Тел Авив функционират два телефона за спешна връзка, с които гражданите могат да се свързват денонощно: + 972 54 764 0089 ; + 972 54 595 4379 /БГНЕС