36 точки на Кузма вдъхновиха Вашингтон за успех над Далас

Вашингтон Уизардс се наложи над Далас Маверикс със 113:105 у дома в пореден мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Над всички за победителите бе Кайл Кузма, който завърши с впечатляващ дабъл-дабъл – 36 точки и 11 борби, към които прибави и шест асистенции. Той приключи срещата с 14/26 при стрелбата за две точки, 5/11 от тройката и 3/3 от наказателната линия. Още четирима баскетболисти на „магьосниците“ се отчетоха с двуцифрен точков актив, водени от Руй Хачимура с 23.

Лука Дончич (д) не успя да помогне на Мавс със своите 22 пункта.

За тексасци Спенсър Динуиди бе най-резултатен с 33 точки, четири борби и шест асистенции, но силната му игра не спомогна за успех на Маверикс. Звездата на тима Лука Дончич приключи с 22 пункта, девет овладени топки и шест завършващи подавания, но стреля само 8/21 от игра и 3/8 от тройката, като пропусна и цели шест наказателни удара.

Вашингтон е шести в Източната конференция с равен баланс – 6-6, докато Далас е седми на Запад с шест победи и пет загуби. В следващите си мачове Маверикс приемат Портланд в събота вечер, докато Уизарс са домакини на Юта Джаз в същия ден.

Останалите резултати:

Атланта Хоукс – Филаделфия 76-ърс 104:95

Маями Хийт – Шарлът Хорнетс 117:112 след продължение

Ню Орлиънс Пеликанс – Портланд Трейл Блейзърс 95:106. /БГНЕС