Протестиращи: Ивайло от Банкя, иди си с мир (ВИДЕО + СНИМКИ)

33 ден ние сме на площада не защото е лесно, а защото е трудно. Когато вървиш срещу течението, винаги е трудно, когато катериш върховете, винаги е трудно. Лесно е да седиш на дивана в хола. Крайно време беше ние, гражданите, да изберем трудния път и да кажем не на корупцията във властта, да кажем - оставка!

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио", който пръв днес, в 33-я ден на антиправителствен протест се качи на трибуната да говори пред събралото се в т.нар. триъгълник на властта множество, предаде репортер на БГНЕС.

"Ивайло от Банкя, иди си с мир", "Не ти щем оставката… Уволняваме те! /внучетата/" – гласят два от многото плакати, издигнати от протестиращи днес.

За да покажат разликата между протестиращите и управляващите, а именно в разума, в образованието и в интелигентността, днес хората донесоха книга на площада.

"От нас го е страх, надявам се от книгите не го е страх", каза на звуковата уредба Арман Бабикян от триото и призова хората да подкрепят своеобразна библиотека на плочките пред сградата на Министерски съвет. Там, пред кубинките на строените полицаи, хората оставиха Буквар, учебник по история за 8. клас, както и „Винету”.

Силни викове „Оставка” огласят пространството. Свирки и вувузели допълнително озвучават пространството. Голям транспарант с надпис Съединението прави силата е окачен на фасадата на бившия партиен дом, бъдеща основна сграда за депутатите от новия пленарен сезон.

Минути след 21.00 часа множеството се отправи на поход към Орлов мост, където от дни е разпънат палатков лагер-блокада.

Преди множеството да се събере в триъгълника на властта, младежката организация на „Да, България” направи „масова оперативка за Гешев” пред сградата на Съдебната палата.

Там, чрез таблата, оцветени в цветовете на голяма верига магазини, с която често народното творчество свързва вицепремиера и военен министър Каракачанов, гражданите написаха скандалите, с които обвинител номер едно е трябвало да се заеме откакто е на поста си.

Орлов мост в 33-я ден на протести

Протестиращите настояха главният прокурор да разследва корупцията по високите етажи на властта. „Иван Гешев се занимава с дребни теми, вместо с корупцията по високите етажи! Дошли сме на работното му място, за да му напомним с кои казуси трябва да се занимае, вместо да гони кокошки и суджуци", казаха от МлаДа България. "Изтеклите записи на Бойко Борисов, снимките на премиера във Вила Секвоя, казусът ТЕЦ “Варна“, случващото се на плаж Росенец и случаят “Осемте джуджета”” – са само малка част от казусите, които присъстващите пред сградата на Съдебната палата настояват Иван Гешев да се занимае.

"Край на бандитизма в управлението" - настоя млад мъж, дошъл да изрази своя протест чрез надпис на жълто-червените табла пред сградата на съдебната власт. /БГНЕС