10 от Славия удържаха ЦСКА 1948, Локо Сф спря негативна серия

ЦСКА 1948 и Славия завършиха наравно 1:1 в мач от 19-ия кръг на Първа лига. Домакините повече от 80 минути с човек повече на терена след директния червен картон за стража на „белите“ Светослав Вуцов, но в крайна сметка не успяха да стигнат до трите точки.

Резултатът на стадиона в Бистрица бе открит от Иван Минчев от състава на гостите в 17-та минута. Десетина по-късно обаче възпитаниците на Златомир Загорчич останаха в намален състав след изгонването на титулярния си вратар.

Битката в Бистрица не излъчи победител.

Въпреки натиска и головите положения, които се заредиха пред вратата на ветерана Георги Петков, играчите на Николай Киров трябваше да чакат до края на редовните 90 минути, за да изравнят резултата. Точен с глава бе резервата Стелиян Добрев. До края армейците не успяха да осъществят пълен обрат и така трябваше да се задоволят с едната точка.

Славия не можа да излезе четвърти и е с равен брой точки с Ботев Пд, който тепърва ще играе своя мач от кръга. ЦСКА 1948 е десети с 19 пункта. За двата тима предстои зимна пауза преди подновяването на шампионата през февруари.

По-рано през деня, Локомотив София надви Арда с 2:0 в първи двубой от съботната програма на 19-ия кръг в Първа лига.

На Националния стадион „Васил Левски“ домакините откриха чрез Матеус Роча, който оползотвори центриране на Виржил Пинсон от корнер за 1:0 в 15-та минута. В 33-та Селсо Рапосо покачи на 2:0 след нова грешка в отбраната на кърджалийци.

Виржил Пинсон (л) асистира за първия гол на Локомотив в мача с Арда.

Възпитаниците на Славко Матич опитаха да реагират на предизвикателството, но така и не съумяха да намерят път към вратата на Александър Любенов, който се наложи да спасява за първи път в срещата едва в заключителния четвърт час на двубоя. Така, „железничарите“ поеха глътка въздуха и спряха серия от девет последователни мача без успех за първенство – последната победа за Локомотив датираше от 27 септември, срещу Славия, отново на „Васил Левски“.

Тимът на Иван Колев е 12-и с 18 точки, на три по-малко от деветия Арда. За новаците предстои зимна пауза преди подновяването на шампионата догодина, докато кърджалийци имат още един мач до края на календарната година – домакинство на ЦСКА в четвъртък, 16 декември. /БГНЕС