10 от Саутхемптън удържаха Тотнъм на „Сейнт Мерис“

Саутхемптън и Тотнъм поделиха точките след равенство 1:1 в среща от 20-ия кръг на английската Висша лига.

На стадион „Сейнт Мерис“ домакините започнаха по-активно и пресираха сериозно съперника, който не успяваше да организира успешно играта си. След два неточни удара с глава на Шейн Лонг, Джеймс Уорд-Праус даде заслужена преднина на момчетата на Ралф Хазенхютъл след отличен изстрел с външен фалц. „Шпорите“ погледнаха към вратата на Фрейзър Форстър, но ударът на Хари Кейн от пряк свободен удар не затрудни стража на „светците“. В 39-та минута обаче лондончани получиха игрово предимство на терена, след като Мохамед Салису бе изгонен за втори жълт картон за нарушение в наказателното поле срещу Хюн Мин Сон. Главният съдия Антъни Тейлър посочи бялата точка, а Кейн не сбърка за 1:1.

Хари Кейн реализира гола за Тотнъм.

След почивката гостите поеха изцяло контрола върху топката и Кейн помисли, че е дал аванс на своя отбор, когато се разписа след чудесно подаване на Хари Уинкс от дълбочина. Английският национал обаче се оказа в тънко положение на засада след намесата на Системата за видеоповторение (ВАР) – през първата част Тотнъм също вкара топката в мрежата и голът не бе зачетен, но поради засада на Бен Дейвис. Играчите на Антонио Конте продължиха да атакуват, но на няколко пъти Форстър бе на висота, а ВАР отмени и трети гол на Тотнъм, този път за нарушение срещу вратаря на влезлия от пейката Мат Дохърти.

В края Саутхемптън можеше и да си тръгне с трите точки, но Армандо Броха не успя да се възползва от грешка на Ерик Дайър, която впоследствие бе поправена след решителен шпагат на Давинсон Санчес. Така, Тотнъм пропусна да се доближи на три точки от топ 4, като е на пет от четвъртия Арсенал и с два мача по-малко от градския съперник. Техният наставник Конте влезе в историята, превръщайки се в първия мениджър на "шпорите", който не губи в първите си седем мача начело във Висшата лига, при четири победи и три равенства.Саутхемптън е 13-и с 21 пункта. В следващия кръг „светците“ приемат Нюкасъл, а „шпорите“ гостуват на Уотфорд.

В другите два мача от програмата във вторник следобед, Уест Хем разби „стършелите“ с 4:1 като гост, а Кристъл Палас не остави шансове на Норич за класика с 3:0 у дома. /БГНЕС