10 от ПСЖ сломиха Страсбург след късен гол от дузпа на Мбапе

Пари Сен Жермен спечели първия си мач след паузата заради Световното първенство по футбол, след като надви трудно Страсбург с 2:1 у дома в двубой от 16-ия кръг на френската Лига 1. В отсъствието на станалия световен първенец с Аржентина Лионел Меси, шампионите трябваше да се преборят с човек по-малко и стигнаха до трите точки след късно попадение дълбоко в добавеното време.

Килиан Мбапе бележи победния гол за парижани от бялата точка.

Началото очаквано бе за парижани, които поведоха в резултата в 14-та минута. Маркиньос отбеляза един от редките си голове с екипа на френския гранд след поредната асистенция за сезона на съотборника му в националния отбор на Бразилия Неймар. В началото на втората част обаче Маркиньос се превърна в грешник, вкарвайки си автогол.

Нещата за Кристоф Галтие и компания се объркаха допълнително след двата бързи жълти картона на Неймар, които доведоха до преждевременно прибиране под душовете за звездата на ПСЖ. Въпреки численото си преимущество на терена, гостите си тръгнаха с празни ръце от Париж, след като Килиан Мбапе, който отстъпи на Меси и Аржентина във финала на Мондиала, бе точен от бялата точка в 96-та минута.

Така шампионите дръпнаха на върха в класирането с осем точки пред втория Ланс, който тепърва ще играе своя мач. Страсбург остава в зоната на изпадащите с 11 пункта, на три от спасителния бряг. В следващия кръг тимът приема Троа, докато ПСЖ гостува на Ланс.

Останалите резултати:

Оксер – Монако 2:3

Клермон – Лил 0:2

Брест – Лион 2:4. /БГНЕС