10 от Левски си тръгнаха с трите точки от Благоевград

Отборът на Левски започна успешно пролетния дял на първенството, след като победи Пирин с 2:1 като гост в мач от 21-ия кръг на Първа лига. На стадион "Христо Ботев" тимът на Николай Костов игра с човек по-малко близо час, но въпреки това стигна до трите точки.


"Сините" започнаха силно срещата и поведоха в резултата още в седмата минута с гол на Марин Петков, който вкара от добавка след добър изстрел на Рикардиньо, отразен от вратаря на домакините Максим Ковальов. "Орлетата" отговориха бързо и в 16-та минута играещият под наем от ЦСКА Асен Дончев пусна страхотен извеждащ пас към Уго Комано, който напредна към наказателното поле и преодоля Пламен Андреев за 1:1.

Малко по-късно Патрик-Габриел Галчев уцели гредата от свободен удар, а в 34-та минута централният защитник на Левски Хосе Кордоба бе изгонен с директен червен картон, след като направи нарушение като последен в защита, като реферът Никола Попов взе своето решение след консултация с екрана край тъчлинията. Въпреки това, шест минути по-късно гостите отново поведоха, след като най-добрият играч в мача Рикардиньо се възползва от нелепа грешка на Моду Дин. Централният защитник на Пирин реши да си води топката в малкото наказателно поле и Рикардиньо я прати във вратата на Ковальов.

След почивката домакините не намериха начин да се върнат в мача и не паднаха повече голове. По този начин Левски записа трети пореден успех в първенството и се изкачи до четвърто място в класирането с 38 точки, седем по-малко от лидера Черно море, който е изиграл мач по-малко. Пирин заема 14-та позиция в подреждането с актив от 16 точки. /БГНЕС