Зверев ще е съперник на Димитров в осминафиналите на Ролан Гарос

Григор Димитров ще срещне Александър Зверев в осминафиналите на Ролан Гарос. Това стана ясно след победата на германския тенисист над Франсис Тиафо от САЩ във вечерния мач в събота. Зверев загуби първия сет, но в крайна сметка се наложи с 3-6, 7-6(3), 6-1, 7-6(5), за да достигне четвъртия кръг в Париж за шеста поредна година.


Точно преди година германецът получи тежка контузия в полуфинала на турнира срещу Рафаел Надал, която го извади от игра до края на сезона, но вчера той записа най-голямата си победа след завръщането си на корта. "Това бе най-трудната година в живота ми", сподели Зверев след успеха на корт "Филип Шатрие", дошъл след три часа и 41 минути игра.

По-рано вчера Димитров разби Даниел Атлмайер от Германия с 6-4, 6-3, 6-1, за да достигне осминафиналите за втори път в кариерата си. Зверев води в мачовете с българина с 3-1, като единствената победа на Григор е от турнира в Базел през 2014, а съперникът му е взел двата мача на клей до момента.

Битката между двамата ще се проведе в понеделник, а победителят ще срещне Йохишито Нишиока (Япония) или Томас Мартин Ечевери (Аржентина) в четвъртфиналите. /БГНЕС