Зографски с 22-ро място на малката шанца, Кобаяши грабна титлата

Владимир Зографски завърши на 22-ро място в крайното класиране на ски скоковете от малка шанца на Зимните олимпийски игри в Пекин. Днес българинът направи по-колебливи опити в сравнение със скока си в квалификацията вчера, в която се нареди на 13-та позиция.

Владимир Зографски

28-годишният Зографски преодоля 99,0 метра с първия си опит и получи 126,7 точки, с което намери място в топ 30 и си осигури втори скок във финала. В него той записа 97,0 метра (118,6 точки) и с общ сбор 245,3 точки финишира на 22-ро място. "В квалификациите и в тренировките скачах по-добре. За съжаление, не успях да си направя скоковете. При първия скок скочих рано, при втория закъснях и изпуснах голям шанс. Не си свърших работата, целта за голяма шанца е да направя два добри скока, да си свърша работата и каквото стане. Това, което научих сега, е, че човек трябва да седи спокоен, защото аз прекалено много исках, затова и така се получи. Тези грешки се получиха от прекаленото желание. Пожелавам си да имам късмет и да направя два добри скока в голямата шанца", сподели пред БНТ след края на състезанието Зографски, който на предишната Олимпиада завърши на 14-то място на малката шанца.

Доминаторът в последните години Рьою Кобаяши спечели първа олимпийска титла

Титлата спечели най-добрият състезател в света в последните годни Рьою Кобаяши от Япония със сбор 275,0 точки. На второ място се нареди австриецът Мануел Фетнер (270,8), а топ 3 допълни полякът Давид Кубацки (265,9). Трикратният олимпийски шампион Камил Стох направи слаб втори опит и завърши на шеста позиция.

Квалификациите за голямата шанца с участието на Владимир Зографски ще се проведат в петък, 11 февруари, от 13:00 часа българско време, а финалът в дисциплината е в събота от 13:00. /БГНЕС