Зидан се завърна начело на Реал Мадрид

Зинедин Зидан се завърна на треньорския пост на Реал Мадрид, след като Сантяго Солари бе уволнен от клуба, съобщиха от мадридския колос. Новият договор на бившия френски национал е до юни 2022 година. Той се завръща на ,,Сантяго Бернабеу“ само девет месеца, след като напусна ,,Кралския клуб“ в края на миналия сезон, извеждайки Реал до три последователни триумфа в Шампионската лига.

При Зидан Реал завоюва три последователни трофея от Шампионската лига.

Уволнението на Солари не е изненада за никого и бе очаквано след трите поредни загуби у дома на ,,белите“ – два пъти от Барселона и веднъж от Аякс, което на практика приключи сезона на мадридчани в средата на март. Отборът отпадна от полуфиналите за Купата на Краля, бе детрониран в Шампионската лига и е на 12 точки от лидера и действащ шампион Барселона в Ла Лига. Завръщането на Зидан в Мадрид при 11 оставащи кръга в първенството е изненадващо от гледна точка на това, че французинът достигна според мнозина своя треньорски връх с трите поредни триумфа в най-престижния европейски клубен турнир. ,,Бордът на Реал Мадрид реши да прекрати договора на Сантяго Солари като наставник на първия отбор“, се казва в официално изявление на клуба.

,,Реал Мадрид оценява труда на Сантяго Солари и отдадеността и лоялността, която той винаги е показвал към клуба. Бордът също така реши да назначи Зинедин Зидан за нов треньор на първия отбор с незабавен ефект за остатъка от сезона и следващите три кампании – до 30 юни, 2022 година“. /БГНЕС