Зидан официално си тръгна от Реал

Зинедин Зидан напусна Реал Мадрид след втория си период начело на клуба, съобщиха от пресслужбата на испанския колос.

Зидан се раздели за втори път с Реал.

Реал Мадрид обявява, че Зинедин Зидан е решил да сложи край на настоящия си период като старши треньор на нашия клуб. Сега е време да уважим неговото решение и да му покажем признателност за неговия професионализъм, отдаденост и страст през всички тези години, и за това какво представлява фигурата му за Реал Мадрид. Зидан е един от най-великите митове на Реал Мадрид и неговата легенда е отвъд това, което е той като треньор и играч за нашия клуб“, споделиха от клуба на официалния си сайт.

Френският специалист напуска завършилия на второ място в Ла Лига клуб, след като го изведе до две шампионски титли на страната, три Шампионски лиги, две Суперкупи на Европа, две Световни клубни първенства и две Суперкупи на Испания за двата си престоя на треньорското кормило.

Очаква се Зидан да си вземе нова почивка от футбола, въпреки че е спряган за поста селекционер на Франция. Въпреки това, Дидие Дешан вероятно ще остане начело на "петлите" до Мондиал 2022 в Катар, освен ако французите на се представят катастрофално на предстоящото Европейско първенство това лято. /БГНЕС