Зидан: Азар е фантастичен играч

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не спести суперлативите си към полузащитника на Челси Еден Азар, наричайки го „фантастичен играч“. Белгийският национал е усилено свързван с трансфер на „Сантяго Бернабеу“ през лятото.

Зидан не е притеснен относно състоянието на Реал и вярва, че отборът ще се подобри игрово.

Договорът му с Челси изтича през юни 2020 и той все още не е подписал нов договор, което поставя „сините“ в трудна позиция, ако искат да избегнат безплатната продажба на голямата си звезда. След края на миналогодишния Мондиал в Русия, той призна, че „може би е дошло времето за различно предизвикателство“, докато през октомври сподели, че „ще бъде сбъдната мечта да играе за най-добрия клуб в света – Реал Мадрид“. Запитан относно Азар на пресконференция преди съботния двубой с Ейбар от Ла Лига, Зидан отговори: „Той е играч, който винаги съм ценял много. Освен това, той е играл във Франция и се познаваме лично. Няма нищо ново и различно относно мнението ми за него. Той е фантастичен играч“, коментира Зидан. Реал Мадрид изпитва сериозни проблеми с реализирането на попадения през настоящата кампания. Той има 26 гола по-малко от лидера и действащ шампион Барселона в лигата и не застрашиха сериозно Валенсия във вторник, когато загубиха с 2:1 на „Местая“. „Запознат съм с цифрите и те определено ни костваха точки през сезона“, сподели Зидан. „Тази година изпитвахме затруднения с отбелязването на голове. Ще променим ли ситуацията? Да“, категоричен бе Зизу. Барселона играе срещу Атлетико Мадрид в дербито на кръга в събота, което означава, че при успех над Ейбар, Реал ще съкрати разликата до градския съперник в класирането. В момента той е на пет точки от „дюшекчиите“ и на 13 от Барселона, а загубата от Валенсия през седмицата разкри слабостите на „Кралския клуб“ както в атака, така и в защита.

„Не съм притеснен. Този сезон бе труден за нас и не мога да кажа за две минути какво точно се обърка, но трябва да приемем така създалата се ситуация. Всички знаем какво са печелили тези футболисти, не само по мое време, но в последните пет, шест, седем години. Ще се опитаме да обърнем развоя на събитията в наша полза, клубът се нуждае от промяна, да започне да печели отново, да постига велики неща – за това съм тук. Нашите проблеми на терена? Приемаме ги. По-малко хора на стадионите? Приемаме го. Но не трябва да забравяме и какво са постигнали заедно тези играчи. Не съм изобщо притеснен“, завърши Зидан. Дани Карвахал се завърна към тренировки, след като се възстанови от травма на бедрото, но Тибо Куртоа едва ли ще започне като титуляр в събота, след като пропусна тренировъчното занимание, заедно с Винисиус Жуниор и Марко Йоренте. /БГНЕС