Живко Коцев запази пълно мълчание на излизане от КПКОНПИ

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев запази пълно мълчание на излизане от КПКОНПИ, предаде репортер на БГНЕС.


Той е обвинен за участие в организирана престъпна група. Пуснат е под гаранция от 20 хил. лева.

Разпитът на Коцев продължи над три часа и половина.

"Какво се случило, какви са действията и т.н. могат да ви кажат единствено и само колегите от прокуратурата", заяви адвокатът на Коцев — Илиян Василев.

Адвокатът отказа да отговори защо са извикани и са останали над три часа в КПКОНПИ.

"Заедно с адв. Доковска нямаме абсолютно никакви съмнения за това, че – както и да ви звучи – е въпрос на време да докажем нашите твърдения, нямаме никакви съмнения, че г-н Коцев не е извършил абсолютно никакво престъпление", категоричен е Василев.

Адвокатът на Коцев се обърна към журналистите, които чакаха часове наред на дъжда, с думите: "Не е етично да искате от мен информация за неща, за които единственият орган, който може да ви я даде, са колегите от прокуратурата."

Той не отвори има ли повдигнато обвинение срещу Коцев или няма. "Извинете, аз не съм нито коментатор, нито съм ваш служител. Аз съм защитник и казвам това, което намирам за необходимо да кажа като негов защитник в защита на неговите интереси. Не се чувствам задължен да обслужвам вашия интерес, въпреки че се отнасям с уважение към работата ви", подчерта Василев и отново повтори, че всички журналистически въпроси следва да бъдат отправени към прокуратурата.

Попитан защо Коцев имаше нужда от адвокат, той отговори: "Защото всеки български гражданин, когато посещава държавна институция, има правото да е придружаван от адвокат."

На въпроса след колко време за всички хора ще стане ясно и ще стигне ли до съда този случай, Василев заяви, че "за тези, които имат реален интерес, ако следят процеса, когато стане ясно, тутакси ще разберат". /БГНЕС