Жиру изстреля Милан към елиминациите в Шампионската лига

Оливие Жиру върна Милан в елита на европейския футбол с победа над Залцбург с 4:0, която осигури на отбора му участие в елиминациите на Шампионската лига. "Росонерите" се нуждаеха от точка пред повече от 70 000 фенове на "Сан Сиро", за да достигнат до осминафиналите за първи път от сезон 2013/14 г.

Френският нападател вкара по едно попадение във всяко полувреме и асистира на Крунич в началото на второто полувремето. Той участва и в попадението на Жуниор Месиас в края на мача, с което бе оформен крайния резултат.

Седемкратният европейски шампион Милан завърши група Е на второ място, на три точки зад Челси и на четири пред РБ Залцбург, който ще продължи в Лига Европа.

Челси спечели група Е с 13 точки, след като обърна Динамо Загреб с 2:1. Гостите откриха с гол на Бруно Петкович, но още до почивката Рахийм Стърлинг и Денис Закария донесоха обрата.

Драматична развръзка реши спора за първото място в група H. Отдявна беше ясно, че ПСЖ и Бенфика продължават на 1/8-финалите. Португалският гранд спечели визитата си на Макаби Хайфа с 6:1 и изпревари парижани на върха в класирането. Двата тима събраха по 14 точки след успеха на ПСЖ с 2:1 срещу Ювентус в Торино и завършиха с голова разлика 16:7. Така само повечето отбелязани попадения на чужд терен пратиха "орлите" от Лисабон на върха, а Меси и компания ще са непоставени на жребия в понеделник.

По голова разлика Ювентус завърши на трета позиция пред Макаби Хайфа, след като двата отбора имат завършиха с по три точки. Италианците трябва да са благодарни на Бенфика, който спечели в Израел. Това гарантира участието им в Лига Европа.

В Торино гол на Килиан Мбапе от изключителна класа даде аванс на гостите, но Леонардо Бонучи изравни. Нуно Мендеш донесе успеха на френския тим.

Реал Мадрид постигна разгромна победа с 5:1 при домакинството си на Селтик и финишира начело на в група F.

Всички резултати от сряда:

Група Е:

Милан – РБ Залцбург 4:0

Челси - Динамо Загреб 2:1

Група F:

Реал М - Селтик 5:1

Шахтьор - РБ Лайпциг 0:4

Група G:

Копенхаген – Борусия Дортмунд 1:1

Манчестър Сити – Севиля 3:1

Група Н:

Ювентус – Пари Сен Жермен 1:2

Макаби Хайфа – Бенфика 1:6

За 1/8-финалите Шампионска лига се класират:

Наполи, Порто, Байерн, Тотнъм, Челси, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Бенфика

Ливърпул, Брюж, Интер, Айнтрахт, Милан, РБ Лайпциг, Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен

В Лига Европа продължаватт:

Аякс, Байер Леверкузен, Барселона, Спортинг Лисабон, РБ Залцбург, Шахтьор Донецк, Севиля, Ювентус

От евротурнирите отпадат:

Рейнджърс, Атлетико Мадрид, Виктория Пилзен, Марсилия, Динамо Загреб, Селтик, ФК Копенхаген, Макаби Хайфа. /БГНЕС