Жерар Депардийо заловен да кара скутер пиян

Парижката полиция спря френския актьор Жерар Депардийо да кара скутер в нетрезво състояние, и състави акт, съобщава списание Point, позовавайки се на информация от полицията, цитирано от РИА Новости.

Според вестника Депардийо е карал скутер в един от централните квартали на Париж и е нарушил правилата за движение. Полицията заяви пред списанието, че актьорът е шофирал извън граничната линия и е преминал на червен светофар. Полицаите решили да го отведат в комисариата, защото им изглеждал пиян.

Служителите на реда го тествали за алкохол и резултата показал превишение на границата от 0,25 милиграма на литър издишан въздух. Когато мъжът свалил шлема си, служителите на реда разбрали, че пред тях стои Депардийо. Актьорът казал на полицията, че е изпил няколко бири, преди да тръгне.

След доклада пред началниците, на място пристига дежурен офицер, а по-късно се обажда висшестоящ с нареждане да "не се съставя акт на господин Депардийо". Следвайки указанията, полицаите анулирали акта.

В комисариата, обаче извършили втори тест за алкохол, който дал резултат от 0,40 милиграма на литър издишан въздух. В крайна сметка му е съставен акт.

Полицията задържала скутера на Депардийо, а актьорът бил отведен от приятели. Депардийо заявил в комисариата, че вече не иска да бъде французин и предпочита Русия и Владимир Путин.

Не за първи път известният френски актьор застава зад волана в състояние на алкохолно опиянение. През 2013 г. френски съд осъди актьора на глоба от 4 хиляди евро за шофиране в нетрезво състояние и го лиши от правото да управлява МПС за шест месеца./ БГНЕС