Жабер отстрани Швьонтек за първи 1/4-финал на Уимбълдън

Онс Жабер е първата четвъртфиналистка в тазгодишното издание на Уимбълдън при жените, след като елиминира шампионката на Ролан Гарос 2020 Ига Швьонтек след 5-7, 6-1, 6-1 за около час и 40 минути игра.

Тунизийката ще се бори за първи полуфинал в Шлема срещу Сабаленка.

21-та в схемата стартира с ранен пробив в откриващия гейм, но той бе върнат от полякинята в шестия гейм. Стигна се до рибрейк в полза на тунизийката, но при 5-4 и сервис за сета тя се пропука. Нещо повече – Швьонтек направи нов пробив и затвори първата част. След това обаче на корта имаше само една тенисистка и това беше Жабер.

Тя даде само два гейма на съперничката, класирайки се закономерно за първия си четвъртфинал на Ол Ингланд Клъб и втори в кариерата след този на Аустрелиън Оупън миналата година. Представителката на Тунис завърши с осем аса, спечели 75% от точките на първи сервис и отрази 12 от 15-те точки за пробив пред Швьонтек. Тя направи 30 уинъра и 23 непредизвикани грешки.

В спор за място на полуфиналите тя ще играе с втората в схемата Арина Сабаленка от Беларус, която елиминира трудно 18-та поставена Елена Рибакина от Казахстан след 6-3, 4-6, 6-3. /БГНЕС