Заподозряха Фелисиано Лопес в уговорен мач на Уимбълдън

Партньорът на двойки на Анди Мъри, Фелисиано Лопес, попадна в полицейско разследване по подозрение в уговорени мачове на Уимбълдън, съобщиха медиите в Испания. Бившият номер 1 Мъри се завръща на кортовете след операция на бедрото заедно със своя испански партньор на двойки в Куинс тази седмица. Но, преди официалното завръщане на шотландеца, 37-годишният Фелисиано Лопес и неговият партньор на двойки – 36-годишният Марк Лопес, са заподозрени в уговаряне на тенис срещи.

Фелисиано Лопес бе заподозрян в корупция, и по-специално в уговаряне на мачове - двубой на двойки с партньора му Марк Лопес в първи кръг на Уимбълдън 2017.

Според информациите, испанският ветеран е отрекъл участие в корупция. Неговият двубой на сингъл срещу Мартон Фучович бе отложен поради дъжд. Марк Лопес, от своя страна, също отрече появилите се информации, уличаващи тандема от Испания в уговорени мачове. „Нямаме нищо общо с това, никой няма право да ни обвинява в нещо такова и да опетнява нашите имена“. Представителите на Мъри също са наясно с обвиненията към двамата испанци. Според испанския вестник El Confidencial, разследването в уговорени мачове във футбола, включително на бившите футболисти Раул Браво и Карлос Аранда, е достигнало и до тенис средите, като въпросният съмнителен двубой на двамата Лопес е бил на Уимбълдън 2017. Тогава в мач от първи кръг срещу австралийците Мат Рийд и Джон Патрик-Смит, Фелисиано и Марк спечелиха откриващия сет, но загубиха впоследствие след 3-6, 7-6 (2), 6-2, 6-4. https://twitter.com/sporttlad/status/1141153533309464576 Според информациите, разследващите от Операция „Ойкос“ са подслушали телефона на Аранда и са чули как той казва на човека от отсрещната страна на слушалката, че двойката ще загуби двубоя. Въпреки това, казаното не уличава двамата Лопес, а само разкрива, че информацията е била предадена относно крайния изход на срещата. Фелисиано Лопес се оттегли тогава на сингъл поради травма ден по-рано и получи медицинска помощ в мача си на двойки. Агенцията за тенис интегритет (TIU) каза в свое изявление: „От агенцията са запознати с обвиненията, поради политиката на конфиденциалност ще се въздържат от коментар на този етап“. Мъри и Лопес ще играят на двойки в Куинс срещу Хуан Себастиан Кабрал и Роберт Фара в четвъртък. /БГНЕС