Заместник-министър подаде оставка заради фалшиви обещания

Заместник-министърът на труда и социалната политика Десислава Стоянова подаде оставка заради фалшиви обещания, предаде репортер на БГНЕС.

Според Стоянова управлението на политиките, свързани с хората изискват висок морален дълг и политическа отговорност. „Когато „управлението на политиките“ се заменя с „управление на нещата“ бавно покваряваш стандартите, разконцентриран си защото си обсебен от други интереси, сипеш фалшиви обещания и неистини, облечени в „кухи“ фрази с манипулирана информация“, подчерта тя.

Това заражда безплодна надежда за благосъстоянието на хората.

„Това не е ценностен морал, който дава тласък на обществото напред, а е тегоба, която слагаш към най-уязвимите групи на обществото. Депозирах своята оставка и считано от 18.12.2023 г. няма да бъда част от екипа на политическия кабинет на министър Шалапатова. Това мое решение е обективирано от редица обстоятелства, в основата на които стои несходството в приоритетните политики на министерството, от което бях част“, заяви Стоянова.

Тя се надявам, че смисленият и пълноценен социален диалог занапред ще допринесе за настъпването на положителни промени в областта на трудовото право, общественото осигуряване и безопасните условия на труд с адекватна социална политика. /БГНЕС