Захариева за РСМ: Вината е в разнопосочните сигнали на правителството

Ако министър-председателят Петков казва, че ще вдигне така нареченото вето без Република Северна Македония да изпълни нищо, нормално е натискът да се усилва. Вината си е в разнопосочните сигнали, които дава правителството.

Това коментира депутатът от ГЕРБ и бивш министър на външните работи Екатерина Захариева, предаде репортер на БГНЕС.

Пред журналисти в парламента тя отговори на въпрос относно изказването на президента Румен Радев по време на провеждащия се днес форум в НДК на тема добросъседските отношения с РСМ. На него президентът заяви, че се използват всякакви механизми за натиск върху България за компромиси и вдигане на ветото.

„Бях на тази конференция. Това не е изненада, въпросът е правителството ще се подаде ли на този натиск. Така, че би трябвало ясно да представят нашата позиция и да нямат противоречиви сигнали, защото това отслабва българската позиция. Ако министър-председателят Петков им казва, че ще вдигне така нареченото вето без Република Северна Македония да изпълни нищо, нормално е натискът да се усилва. Така че вината си е в разнопосочните сигнали, които дава правителството”, коментира Захариева. /БГНЕС