Захариева: Студентите, които искат да пътуват, да охладят ентусиазма

Студентите, които искат да пътуват, нека да охладят ентусиазма. Нашите препоръки са не пътувайте, освен в крайна нужда и в краен случай. Това заяви външният министър Екатерина Захариева пред бТВ.

За хората, които живеят в чужда държава и искат да се върнат, и нямат работа, разбира се, че могат да се върнат и ще окажем съдействие, но това е на техен риск. Това са действия на техен риск, каза още Захариева.

По енергийните въпроси и затова какво са си говорили с външния министър на Руската федерация Сергей Лавров, Захариева каза, че проектите и за магистралите, и за Балкански поток, и за интерконектора се движат въпреки коронавируса. Проектите се движат в срок и се изпълняват, каза още тя.

Това е първият етап на кризата, това е ограничението на първия етап, кризата ще продължи много по-дълго. Поетапно и постепенно трябва да започне възстановяване на единния пазар. Препоръките са да става съобразено и основано на научни данни. Първо ще се започне поетапното отваряне на границата, в началото с междусъседните държави, обясни Захариева. Във всичките държави в ЕС и света все още съществуват рестрикциите за пътуване. /БГНЕС