Загорчич: Ще бъде страхотно за младите момчета, ако се класираме за Европа

Ще бъде страхотно за младите момчета, ако се класираме за Европа. Това заяви старши треньорът на Славия Златомир Загорчич на днешната си пресконференция преди първата тренировка на тима за 2023 година, предаде репортер на БГНЕС. Заниманието на стадион "Александър Шаламанов" е насрочено за 15:00 часа, а в него участие ще вземат три от четирите нови попълнения на "белите" - нападателят Владимир Николов, централният защитник Натан Гасама и македонският полузащитник Християн Георгиевски, които бяха официално представени на срещата с медиите. Утре се очаква да пристигне и синът на легендата на Литекс Небойша Йеленкович - Велко, който бе част от родния клуб на Загорчич - Войводина Нови Сад.

Златомир Загорчич.

"Надяваме се, никога не се знае, да се подготвим най-добре на лагера в Турция, да няма контузии, и тези нови момчета да ни помогнат за подобряване на резултатите от първия полусезон. Пожелаваме си здраве и добри резултати. Славия е отбор, който разчита на младите момчета от школата, очакваме от тях да напреднат и да почнат да играят в А група. Селекцията никога не приключва във футбола, ако се отвори нещо интересно за Славия, ще реагираме. Взели сме за момента необходимите играчи, най-вече в защита, а и в нападение с Владо Николов, надявам се да ни помогне. За момента единствено Кристиан е одобрен от македонците, Дарко Тасевски и Йеленкович няма да бъдат днес на тренировката, утре всички ще са налични", започна той.

"Има интерес към Светослав Вуцов, но това е въпрос към шефовете - не само към Светльо има, ще изчакаме една-две седмици, когато всичко ще стане ясно. Явно може, щом иска да помага - Жоро е страхотно момче, имаме нужда от него в съблекалнята, стига да е здрав, нека да помага. За целите не искам да говоря, в Славия си работим по добре изпитаната рецепта - с млади български футболисти, ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще бъде страхотно за тях. Единственото, за което трябва да мислим, е следващият мач, единствено с резултати ще успеем да стигнем до Европа", категоричен бе Заги.

Християн Георгиевски (л), Натан Гасама (ц) и Владимир Николов (д).

Славия заминава за Турция в сряда, където ще се готви до 1 февруари. В южната ни съседка "белите" ще изиграят пет контроли. След прибирането в България отборът може и да изиграе последна проверка преди подновяването на Първа лига, но за нея ще стане ясно допълнително. Четвъртфиналистите за Купата на България рестартират сезона си във вътрешния шампионат с домакинство срещу Пирин Благоевград.

Ето и програмата за контролите в Турция:

15 януари - Славия - Младост Лучани

20 януари - Славия - Кизилжар Петропавловск

25 януари - Славия - Марибор

30 януари - Славия - Факел

31 януари - Славия - Оренбург. /БГНЕС