За първи път в София: Украински Великденски фестивал

За втори път провеждаме Украински фестивал, а Украинският Великденски фестивал провеждаме за първи път и дано не за последен. Искаме да запознаем българите с украинската традиция и благодарим на българската държава и на всички българи, които помагат на ук-раинците вече повече от една година.

Това заяви в интервю пред БГНЕС Юлиана Кулюкина, организатор на Украински Великденски фестивал и управител и координатор на проекти в “Интеграционно-образователен център Украински Вулик (Кошер)”.

Кулюкина разкри, че са подготвили голяма и наситена програма за днешния фестивал.

„Ще има различни майсторски класове от нашите украински майстори, ще боядисваме специално яйца, ще рисуваме с кафе, ще рисуваме по чанти, има и панаир от нашите украински майстори, вечерта ще има концерт за деца с украински и български песни, има и зона за деца“, обясни тя и уточни, че фестивалът ще продължи до 20:00 часа тази вечер.

Според нея на фестивала ще дойдат около 1000-2000 души и прикани украинците, които са в София да посетят фестивала.

На фестивала ще има и състезание за най-хубав украински козунак - Паска, през целия ден ще има музикален съпровод и празнично настроение. Фестивалът ще завърши с флашмоб "Червена калина". /БГНЕС