Юнайтед допусна обрат в Казахстан и може да изпусне първото място

Манчестър Юнайтед допусна обрат и загуби гостуването си на казахстанския шампион Астана с 1:2 в ранен двубой от петия кръг на Лига Европа. „Червените дяволи", които излязоха с отбор, съставен в голямата си част от юноши на клуба, се оттеглиха на почивката с гол аванс дело на капитана в днешната среща Джеси Лингард (10). Това е първо негово попадение от месец януари насам.

След паузата домакините решиха, че няма какво да губят и заиграха по-смело в нападение, което даде резултат. В 55-та минута Дмитрий Шомко изравни резултата, а след още седем минути Ди'Шон Бърнард отклони остро центриране отдясно в собствената си врата, за да направи обрата пълен. До края футболистите на Оле Гунар Солскяр опитаха да достигнат поне до равенството, но вратарят на Астана Ненад Ерич се отчете с няколко блестящи спасявания.

Така Манчестър Юнайтед допусна първа загуба в турнира през този сезон, докато Астана записа първа победа. В група „L" англичаните са първи с 10 точки, но могат да бъдат изпреварени, ако АЗ Алкмаар надиграе Партизан. Казахстанците пък нямат шанс да продължат напред в турнира със своите 3 точки.

В група „С" се изиграха и двата мача, като Краснодар победи Базел с 1:0, а Хетафе спечели със същия резултат визитата си на Трабзонспор. /БГНЕС