Вучич: Опозицията да каже дали иска и моята глава

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че "опозицията най-накрая трябва да каже на хората какво иска, независимо дали става въпрос за избори или за неговата глава". Той настоява противниците му да кажат дали искат главата му, защото, както каза Вучич, "иначе те не могат да спечелят и да дойдат на власт”, съобщава в днешното издание сръбският вестник“ Телеграф ”.

Вучич пише в авторски текст на вестника, че е ясно, че опозиционните лидери не искат да отидат на избори, защото „са загубили убедително“ всички избори през последните седем години.

„ И ако не става дума за избори, тогава каква е целта? Какво искат да правят, когато влязат в РТС, когато дойдат в президенството, за да го обградят, когато планират срещи, на които щяла да се събере цяла Сърбия“, пише Вучич.

Той допълва, че опозицията "ще намери хора, които на шега" ще го свалят от власт без избори, също както „се шегуват с бесилките“.

„В тази страна властта се печели на избори, а тези, които го искат по друг начин - нека го кажат ясно. Не бива да се крият зад децата или зад всички, които са недоволни със или без причина, или зад глупави шеги“, пише Вучич.

Подчертавайки, че мнозинството в Сърбия, тези, които не се разхождат, не атакуват никого и не заплашват, за тях е ясно кой и какви са лидерите на СзС (Съюз за Сърбия), както им е ясно, че той не възнамерява да се откаже или да си тръгне,"ако ще и тримата лидери да дойдат с тестери и бесилки."

Според сръбския президент по време на 25-годишната си политическа кариера той има поражения и спечели изборите, но "никога не е направил нищо насила".

Той каза, че е виновен за това, че не може да премълчава когато трябва да каже истината и изясни на опозиционните лидери, че за тях няма да гласуват на изборите "дори тези, които се разхождат и обсаждат президентството“.

„На изборите ще получите отговор, който заслужавате. Ясен и точен. Истинският отговор за тези, които смятат, че днес те могат да лъжат Сърбия по същия начин, както и преди.“ /БГНЕС