Всички участници в елиминациите на Лига Европа и Лигата на конференциите

След изиграването на последните мачове от груповата фаза на Лига Европа станаха ясни всички участници в елиминационната фаза на турнира, която ще се проведе през пролетта. Победителите в осемте групи на надпреварата се класират директно за осминафиналите, докато осемте втори тима и още осем, които идват от Шампионската лига, ще играят плейофи помежду си, за да определят другите осем осминафиналиста.

Лацио и Галатасарай излязоха от своята група в Лига Европа

Отбори, класирали се за осминафиналите: Цървена Звезда, Айнтрахт Франкфурт, Галатасарай, Байер Леверкузен, Лион, Монако, Спартак Москва, Уест Хям;

Отбори в плейофите: Бетис, Брага, Динамо Загреб, Лацио, Наполи, Олимпиакос, Рейнджърс, Реал Сосиедад;

Отбори в плейофите, идващи от Шампионската лига: Аталанта, Барселона, Борусия Дортмунд, Лайпциг, Порто, Севиля, Шериф, Зенит.

Жребият за плейофите на Лигата на конференциите ще се тегли в понеделник, 13 декември, от 14:00 часа българско време, като осемте втори отбора ще бъдат поставени, а осемте, идващи от Шампионската лига, ще са непоставени. Осемте победители от групите се класират директно за осминафиналите и ще бъдат поставени, а жребият за тази фаза ще се тегли на 25 февруари следващата година.

В Лигата на конференциите победителите в осемте групи на надпреварата се класират директно за осминафиналите, докато осемте втори тима и още осем, които идват от Лига Европа, ще играят плейофи помежду си, за да определят другите осем осминафиналиста.

Рома се класира директно за осминафиналите на Лигата на конференциите

Отбори, класирали се за осминафиналите: АЗ Алкмаар, Базел, Копенхаген, Фейенорд, Гент, ЛАСК, Рен, Рома;

Отбори в плейофите (първите осем идват от Лига Европа): Селтик, Фенербахче, Лестър Сити, Олимпик Марсилия, Мидтиланд, ПСВ Айндховен, Рапид Виена, Спарта Прага; Бодьо/Глимт, Макаби Тел Авив, ПАОК, Партизан, Карабах, Рандерс, Славия Прага, Тотнъм/Витес (ще стане ясен след изиграването на мача Тотнъм - Рен).

Жребият за плейофите на Лигата на конференциите ще се тегли в понеделник, 13 декември, от 15:00 часа българско време, като осемте втори отбора ще бъдат поставени, а осемте, идващи от Лига Европа, ще са непоставени. Осемте победители от групите се класират директно за осминафиналите и ще бъдат поставени, а жребият за тази фаза ще се тегли на 25 февруари следващата година. /БГНЕС