Волейболните ни националки изядоха голям бой от Канада

Женския национален отбор по волейбол на България продължава с неубедителното представяне във втория турнир от Лигата на нациите в Хонконг. Тимът ни, воден от Лоренцо Мичели, допусма срамна загуба от Канада -с 0:3 (15:25, 13:25, 15:25) във втория си мач от надпреварата.


Това бе ощбо пето поражение за "лъвиците". Те имат и една победа и с 5 точки заема 12-о място във временното класиране. Канада записа трета победа и с три загуби и 8 точки се намира на осма позиция в таблицата.

След загубата от подмладения състав на Италия с 0:3 гейма в първия мач от турнира, тимът ни не можа да се вдигне. "Лъвиците" отново не можаха да покажат дори малка част от възможностите си. Нашите играха неуверено и с много лични грешки. Основният проблем идваше от слабости в посрещане, което се отрази на организацията на атаката. Сервисът ни не вървеше и изобщо не успяхме да поставим дори за момент канадките под напрежение. Поражението е още по-тежко, тъй като бе срещу пряк конкурент за запазване на мястото в Лигата на нациите.

Канада ни превъзхождаше на всички елементи, като буквално ни срази и не даде никакви шансове на тима ни. Особено превъзходството им бе на блокада, където изградиха солидна стена за българската атака. В първите два гейма „кленовите листа“ направиха общо 11 точки от двата елемента, като буквално ни „захлупиха“. В третата част добавиха още две точки от точки елемент, като приключиха с 14 точки от блокада.

Селекционерът Лоренцо Мичели извъртя целия състав на терена, но нещата не се получиха. Канадките не дадоха шансове на тима ни, като записаха крайната победа за 75 минути игра!

Канада три състезателки направиха двуцифрен брой точки, а най-резултатна в мача Кийра Ван Рик с 15 точки.

Отборът на България играе следващия си мач утре срещу лидeра в класирането Китай от 15:30 часа. /БГНЕС