Волейболните национали останаха без селекционер

Николай Желязков вече не е селекционер на националния отбор на България по волейбол. Това реши УС на БФ Волейбол. Членовете на ръководния орган гласуваха договорът на специалиста да не бъде подновяван. Той е бил за 1+2 години и е изтекъл.

Още при завръщането на тима от Световното в Полша самият Желязков обяви, че ще подаде оставка. Причината е изключително слабото представяне на първенството, къдено "лъвовете" записаха три загуби, като едната беше от аутсайдера Мексико.

Бившият централен блокировач присъства за кратко на заседанието на Управителния съвет в парк-хотел “Москва”, но малко преди края му си тръгна. Бившият вече селекционер на България отказа да говори пред медиите.

“Николай Желязков не изпълни минималните изисквания за резултати на националния отбор и затова е освободен от поста и няма да му бъде предложен нов договор”, обясниха от федерацията.

Предстои да бъде обявен конкурс за нов селекционер на националния отбор на България. На 5 октомври ще бъдат имената на специалистите, които са подали своите кандидатури и ще се борят за поста. На следващ УС ще се разглеждат имената на специалистите и ще бъде решено кои да бъдат поканени на разговор. /БГНЕС