ВМРО в Мелник: Младежкият дух е това, което държи организацията през годините жива

Националният младежки комитет на ВМРО организира събрание в Мелник във връзка с предстоящите парламентарни избори на 2 октомври и годишнината от смъртта на великия водач на Организацията Тодор Александров, предаде репортер на БГНЕС.

На срещата присъстваха и съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов, както и членът на ръководството доц. д-р Милен Михов.

По време на срещата бяха очертани няколко важни теми, върху които трябва да се обърне фокус в предстоящата кампания: демографската криза, икономическото развитие, социалните неравенства, етническата маргинализация, националната сигурност.

Младежите на ВМРО се обединиха около идеята, че на тази кампания трябва да покажат, че България има нужда нормалността, диалогът и обединението около основните проблеми да бъдат на преден план, за да може страната ни да излезе от политическата криза, в която се намира последната година и половина.

Българският представител Ангел Джамбазки заяви, че нямаме нищо национално! ВМРО може обаче да върне България на българите!

Живеем в турбулентно време, ние трябва да подсигурим ВМРО да е в обществено-политическия живот. Не бъдете инертни! Трябва да има повече активност, желание за битка, категоричен бе Джамбазки.

Младежкият дух е това, което държи ВМРО през годините, каза съпредседателят на ВМРО Александър Сиди.

Искрен Веселинов – съпредседател на ВМРО сподели пред младежите, че живеем в свят на подмяна на всичко истинско. Нормалността, която всеки търси беше зачеркната, за да си вкарат в травматична ситуация на емоционални избори, избори на омраза. ВМРО беше в ролята на обект на омраза, ние не изнасяхме на никого геополитически. Ние бяхме организация, неизгодна, която трябваше да бъде унищожена и да бъде премахната от взимането на решения, сподели Веселинов.

Има автентичен патриотизъм, има просветен – ВМРО е символ на него, но има и такива, които искат да затапят патриотичното пространство. Аз смятам, че чрез нашите усилия отново патриотизмът ще е водещ, категоричен бе Веселинов.

В завършек на срещата доц. д-р Милен Михов изнесе лекция пред младежите за живота и делото на некоронования крал на македонските българи – Тодор Александров. /БГНЕС

Тагове: