Висшата лига се завръща с лондонско дерби между Брентфорд и Тотнъм

Висшата лига на Англия се завръща след повече от месец пауза заради Световното първенство по футбол в Катар. Феновете на английската игра ще могат да се насладят на поредния кръг от първенството - 17-и по програма, а на Боксинг Дей сезонът в Премиършип ще бъде подновен с лондонското дерби между Брентфорд и Тотнъм, които излизат един срещу в 14:30 часа българско време.

"Шпорите" са четвърти в класирането с актив от 29 точки, на една от третия Нюкасъл и на три от шампионите Манчестър Сити, които обаче имат мач по-малко. Възпитаниците на Антонио Конте изостават с осем пункта от водача в таблицата - Арсенал, който също има двубой в запас в сравнение с големия си съперник в северен Лондон. На своята пресконференция Конте заяви, че за него е странно да има мачове седмица след края на Мондиала, като видимо изрази недоволството си от този факт, намеквайки, че вероятно няма да разчита на голямата си звезда в атака Хари Кейн, който стигна до четвъртфиналите с Англия. Със сигурност от сметките на италианския мениджър отпадат финалистите с Аржентина и Франция съответно Кристиан Ромеро и Юго Лорис, но под въпрос остават Кейн, Ерик Дайър и Иван Перишич.

Брентфорд получи добра вест преди срещата с "шпорите", след като през уикенда стана ясно, че техният наставник Томас Франк е преподписал с клуба до 2027 година. "Пчеличките" са един от най-коравите отбори в Лигата, като в момента заемат десета позиция с актив от 19 точки. Брентфорд завърши със страхотен резултат преди паузата за Световното, побеждавайки Сити с 2:1 като гост след две попадения на Айвън Тоуни. Нападателят е трети сред голмайсторите във Висшата лига, но бе признат за виновен в редица нарушения на правилника за залагания, като евентуална негова дълга забрана може да доведе до активност от страна на клуба по време на предстоящия зимен трансферен прозорец.

В други мачове, лидерът Арсенал приема Уест Хем в друго лондонско дерби, като няма да може да разчита на Габриел Жезус, който се подложи на операция на коляното и ще отсъства от терените за неопределено време. Шампионите от Сити гостуват на Лийдс, а най-големият им конкурент за титлата в последните няколко години Ливърпул пътува до Бирмингам за визита на Астън Вила.

Пълна програма за 17-ия кръг във Висшата лига:

Понеделник, 26 декември

14:30, Брентфорд - Тотнъм

17:00, Саутхемптън - Брайтън

17:00, Лестър - Нюкасъл

17:00, Кристъл Палас - Фулъм

17:00, Евертън - Уулвърхемптън

19:30, Астън Вила - Ливърпул

22:00, Арсенал - Уест Хем

Вторник, 27 декември

19:30, Челси - Борнемут

22:00, Манчестър Юнайтед - Нотингам

Сряда, 28 декември

22:00, Лийдс - Манчестър Сити. /БГНЕС